• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

RİSK DEĞERLENDİRMESİ VE UYGULAMA PLANI

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASI’NIN 4 ÜNCÜ MADDESİNE GÖRE RİSK DEĞERLENDİRMESİ, İŞYERİNDE VAR OLAN YA DA DIŞARIDAN GELEBİLECEK TEHLİKELERİN BELİRLENMESİ, BU TEHLİKELERİN RİSKE DÖNÜŞMESİNE YOL AÇAN FAKTÖRLER İLE TEHLİKELERDEN KAYNAKLANAN RİSKLERİN ANALİZ EDİLEREK DERECELENDİRİLMESİ VE KONTROL TEDBİRLERİNİN KARARLAŞTIRILMASI AMACIYLA YAPILMASI GEREKLİ ÇALIŞMALARI İFADE EDER. AYRICA, 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASI’NIN 10 UNCU MADDESİNE GÖRE İSE İŞVERENLER, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNÜNDEN RİSK DEĞERLENDİRMESİ YAPMAK VEYA YAPTIRMAKLA YÜKÜMLÜDÜR.

 

BU DOĞRULTUDA, 29.12.2012 TARİH VE 28512 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİREN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ’NDE RİSK DEĞERLENDİRMESİ ÇALIŞMALARININ YÖNTEM VE ESASLARI BELİRTİLMİŞTİR.

 
İŞ MEDİKAL OSGB  TARAFINDAN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ’NE UYGUN OLARAK,RİSK DEĞERLENDİRMESİ ÇALIŞMALARI, YÖNETMELİK HÜKÜMLERİNE UYGUN OLARAK OLUŞTURULAN RİSK DEĞERLENDİRME EKİBİ İLE BİRLİKTE YAPILMAKTADIR